بسته
(0) اقلام سبد
شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید
همه دسته بندی ها
    فیلترها
    تنظیمات
    جستجو

    انواع سنگ موجود در طبیعت

    انواع سنگ موجود در طبیعت

    هر جای زمین را به اندازه کافی بشکافیم، به سنگ سخت خواهیم رسید، زیرا که قسمت عمده قشر زمین از سنگ سخت تشکیل شده‌است، سنگ به موادی از پوسته زمین گفته می‌شود که از یک یا چند کانی که با یکدیگر پیوند یافته‌اند تشکیل شده‌است و در زمین‌شناسی به تجمع طبیعی مواد معدنی یا شبه‌معدنی که جامد شده اند سنگ گفته می شود. لایه خارجی جامد زمین از سنگ تشکیل شده‌است . عنصر اصلی تشکیل‌دهنده تمامی سنگ‌ها سیلیس می باشد. سنگ‌ها و کانی‌ها در جواهر سازی، ساختمان‌سازی، صنایع، پزشکی و غیره کاربرد دارند . چرخه سنگ به مجموعه تغییرات سنگ‌ها در اندازه و ترکیبشان در اثر فرایندهای مختلف چون هوازدگی و انجماد مواد مذاب و دگرگونی چرخه سنگ گفته می‌شود .

    دسته‌بندی

    انواع فراوان سنگ‌ها در قشر زمین وجود دارد. ولی همه این سنگ‌ها را می‌توان به سه گروه تقسیم کرد، این سه گروه عبارتند از سنگ‌های آذرین، سنگ‌های رسوبی و سنگ‌های دگرگونی.

    دسته‌بندی شیمیایی

    سنگ‌ها خود از قسمت‌های ساده‌تری به نام کانی ساخته شده‌اند. کانی‌ها مواد جامد، طبیعی، معمولاً متبلور، غیرآلی، همگن و با ترکیبات شیمیایی مشخص‌اند. تاکنون بیش از ۳۰۰۰ کانی در طبیعت شناخته شده که تنها حدود ۲۴ کانی در سنگ‌های پوسته زمین فراوان هستند و آن‌ها را کانی‌های سنگ ساز می‌نامند.
     براساس دسته بندی شیمایی سنگ ها به چهار دسته تقسیم می شوند :
     کربنات‌ها
     سولفات‌ها
     اکسیدها
     سیلیکات‌ها

    خاستگاه شکل‌گیری
    دو فرایند کوه‌زایی و کوه‌سایی در زمین موجب پدید آمدن سنگ‌ها و خرده‌سنگ‌ها می‌شود.
    عامل کوه‌زایی: فشارهای کره مذاب درون زمین را که به پوسته جامد سطح آن وارد می‌شود را می‌توان عامل فرایند کوه زایی و خشکی زایی نامید.
    عامل هوازدگی یا کوه‌سایی: هر یک از چند روندی را که باعث خرد شدن و تغییر شکل مواد سخت سطح زمین و موادی که با جو در تماس هستند، هوازدگی می‌نامند. عوامل فرسایش یا هوازدگی به دو گروه فیزیکی و شیمیایی تقسیم می‌شوند.
    هوازدگی شیمیایی: محصول هیدراتاسیون، انحلال، آبکافت، اکسایش-کاهش یا واکنش آب‌های اسیدی با املاح تشکیل‌دهنده سنگ‌هاست.
    هوازدگی فیزیکی: این پدیده توسط عواملی چون یخبندان، تغییرات حرارت در جو و در نتیجه انبساط و انقباض، گرانش زمین، رشد گیاهان، باد، جریان آب و عمل جانوران و مانند اینها شکل می‌گیرد و باعث خرد شدن سنگ‌ها و تغییر شکل آن‌ها به دانه‌های ریزتر می‌شود.

    عوامل تخریب سنگ

    هوازدگی را گازهای معلق در هوای شهرهای آلوده مثل دی‌اکسید کربن و دی‌اکسید گوگرد ایجاد می‌کنند و باعث تغییر رنگ و شکستگی و حتی جدا شدن سنگ‌های ساختمانی می‌شوند. از عوامل دیگر هوازدگی مثل انجماد و تبخیر آب در حفره‌های سنگ‌ها و حتی خاصیت رنگ بری و اثر گرمایی نور خورشید می‌توان نام برد. لازم است ذکر شود که برای انتخاب ماندگارترین سنگ‌های ساختمانی حتماً باید به ویژگی‌های سنگین‌های مختلف و همچین شرایط اقلیمی و آب و هوایی آن منطقه توجه ویژه شود مثلاً انواع تراورتن‌ها که از انواع سنگ‌های آهکی هستند برای مناطقی که رطوبت بالایی دارند اصلاً مناسب نیستند و خیلی زود دچار فرسایش می‌شوند.

     برای مشاهده انواع مدل های جواهرات فروشگاه گوهرافشان روی لینک کلیک نمائید

     ارتباط با ادمین جهت مشاوره
    Admin WhatsApp

     آدرس پیج اینستاگرام
    instagram.com/goharrafshan

     لینک عضویت در کانال تلگرام
    gohar_afshan@
     

     

    انصراف از نظر
    whatsapp support call support Telegram support