چوب کشکول یا کوک در مناطق خاصی از جمله آفریقای جنوبی و مصر يافت مي شود.
کشکول ميوه درختي به نام "کوکو دومر" می باشد، که در مجمع الجزاير سِشل مي رويد. اين جزاير در اقيانوس هند، ميان هندوستان و آفريقا قرار گرفته است و صادرات عمده اين مجمع الجزاير ميوه درخت کوکو دومر است .
ارتفاع این درخت تا 30 متر هم مي رسد. هر درخت ماده در سال تنها چندعدد از اين ميوه را به ثمر مي رساند و اين ميوه بزرگترين و سنگين ترين دانه گياهي دنيا می باشد که سرعت رشد بسیار پایینی دارد، داخل ميوه، زماني که نارس می باشد، ماده اي ژله اي و شيرين وجود دارد که طعم بسیار خوبی دارد و مقوی می باشد، و زماني که رسيده شود استفاده های زیادی دارد، بعنوان مثال در طب قديم استفاده داروئي داشته و بعنوان پادزهر و داروي ضد فلج و ضد صرع و درمان انواع ناراحتي هاي عصبي و روده اي استفاده مي شده .
در مورد چگونگي آمدن کشکول به ايران ميتوان حدس زد که اين ميوه را از سِشل به هندوستان آوردند و مرتاضان و فقيران هند که آن را بجاي ظرف آب و غذا بکار مي بردند به ايرانيان معرفي کردند و بهر حال از هندوستان به ايران رسيده است .
همراه با آمدن کشکول به ايران، حکايات افسانه اي و سحرآميز هنديان درباره کشکول و جنبه شفا بخش آن نيز دهان به دهان به گوش ايرانيان رسيد و بهر صورت در ايران کشکول مورد توجه خاص صوفيان قرار گرفت و از آن استفاده کردند. انوع کشکول و موارد استفاده آن نيز گوناگون است. از جمله مهم ترین فراورده کشکول تسبیح می باشد که بسیار مورد توجه بوده و است .